9 Nisan 2011 Cumartesi

Kalanchoe

Kalanchoe

Minicik çiçeklerine bakıp aldanmayın. 
Bir araya gelip açtıklarında seyrine doyamazsınız.
Kışın evleri şenlendiren bu şirin bitki, kolay bakımıyla sadık bir dosttur..


Kalanchoe BlossfeldianaAdı: Kalanchoe Blossfeldiana
Familyası: Crassulaceae
Vatanı: Tropik Bölgeler:Madagaskar
Tanımı: Yaprakları etli parlak yeşil uzunca oval; çiçekleri bol sarı veya kırmızı renkte sukkulent karakterli bitkilerdir.

Yetişme İstekleri:

Sıcaklık: Kışın 12-15 derece sıcaklığa gereksinme gösterir. Kısa süreler için 5 dereceye de dayanır ancak yapraklarını döker.
Orantılı Nem: % 60- 70'lik orantılı nem yeterlidir.
Işık: Hafif güneşli yerlerde bulundurulmalı ve yakıcı güneş ışığından korunmalıdır.
Saksı Harcı: Hacim olarak eşit miktarlarda tınlı toprak yaprak çürüntüsü ve kumun karışımıyla elde edilen harç da kullanılabilir.

Üretim Tekniği:Üretimi tohum ve çelik ile yapılır. Tohumları herhangi bir tohum kompostuna Mart- Nisan aylarında ekilir. Çimlenme süresince ortam sıcaklığı 18-21 derece dolayında tutulduğu takdirde tohumlar 10-14 günde çimlenir. Köklendirme ortamının sıcaklığı 20 derece olmalıdır.
Bakım Önlemleri:


Saksı Değiştirme:
Her yıl Nisan ayında yapılır. 

Gübreleme: Mayıs- Ağustos ayları arası haftada bir kez 1g/l kompoze gübre (çiçekler görünmeye başlayınca potasyumca zengin gübre) verilir.

Sulama: Su gereksinimi az olan bir bitkidir. Yazın bitkiye verilecek su saksı orta derecede nemli kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Bitkiler gereğinden çok suya duyarlı oldukları gibi saksı toprağının kuru bırakılmadından da zararlanırlar. Ocak- Şubat aylarında gerçekleşen çiçeklenmeden sonra 4-5 haftalık bir dinlenme dönemi söz konusu olduğundan bu dönem içerisinde sulama en aza indirilmelidir.Budama: Toplu formda bitki elde etmek için saksı değiştirmeden sonra kuvvetlice budama yapılmalıdır.

Kaynakça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top