21 Şubat 2011 Pazartesi

ALOE VERA ZARARLARI VE faydaları

ALOE VERA ZARARLARI VE faydaları

ALOE VERA NEDİR?
Aloe Vera zambak ailesinin yararlı bir bitkisidir. Türkiye'de sarı sabır olarak bilinir. Bilinen 300'ü aşkın türü vardır. Bir çok çeşidi ticari olarak yetiştirilmektedir. Sağlık amaçlı bitkisel besin olarak kullanılmaktadır. Ayrıca yapraklarında bulunan jel nemlendirici olarak kullanılmaktadır. 4000 yıldan beri kullanıldığı bilinmektedir. "Aloe Barbadensis Miller" en faydalı görülen cinsidir. Anavatanı Afrika'dır. Bitkinin yoğun ve ticari olarak kullanımı enzimatik aktivitesini muhafaza eden üretim teknikleri (stabilize, membrane teknolojisi) kullanılmaya başlanmasından sonra oluşmuştur.

ALOE VERA'NIN İÇERİĞİ
Aloe Vera içerisinde bugüne kadar 160 bileşen bulunmuştur. Birçok bileşende bulunmaya devam ediliyor. Sağlığa yardımcı ana bileşenler ve maddeler aşağıda sıralanmıştır.
Polisakkaridler
Çalışmalar Aloepolisakkaritlerinin biyolojik olarak aktif olduğunu , vücuda yarar sağlayan ve iltihap önleyici özelliklerinin çoğunu sağladığını gösterir. En önemli özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Antikanser özelliği vardır. Anormal hücrelerin çoğalması ve büyümesini önler. Mide mukozası ve oniki parmak bağırsağı ülserine iyi gelir. Aynı zamanda diyabetlere, hepatit ve siroza faydalıdır.
Amino asitler
İçerisinde çeşitli amino asitler tespit edilmiştir. Bunlar Alanine, arginine, asparagine, aspartic, glutamine, glycine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, phenylalanine, proline, serine, threonine, tyrosine,valine.
Flavone Maddeler
Rutin, quercetin ve birçokları; Rutin iltihap giderici ve antivirütiktir. Ouercetin balgam sökücü, öksürük gidericidir. Aynı zamanda astım etkilerini hafifletici ve azaltıcıdır, kan basıncı düşürücü, kılcal damarları güçlendirici ve esnekliğini artırıcıdır. Kolestrol düşürücü ve koroner arter damarları açıcıdır.
Enzimler
Alinase, amylase, bradkinase, carboxypeptidase, catalase, cellulase, glcose, oxidase, lipase, malic, dehydrogenase, protease,...
Mineraller
Kalsiyum, Alüminyum, Bakır, Demir, Manganez , Çinko, Sodyum, Potasyum, Mangan ve birçokları
Vitaminler
A, B1, B2, C, E, B12, Choline, FolicAcid, İnositol, Niasin.



ALOE VERA'NIN KULLANIM ALANLARI
Aloe Vera tüm sağlık sorunları için kullanılabilir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi oluşmasını düzenler. İçerisindeki bitkisel vitaminler, enzimler, mineraller ve amino asitlerden olan karışım vücuda çok fayda sağlar. Sebze ve meyve kadar da kullanımı güvenlidir.
Özetle, genel olarak;
  • Bağışıklık sisteminin değerini yükseltir, toksinlerin atılmasını sağlar.
  • Ağrılarda, adale ağrısı, baş ağrısı, migren,
  • Genel yorgunluk ve isteksizlikte, stress, düzensiz metabolizma, psikolojik ve depresif rahatsızlıklar, uyku düzensizliği,
  • Mide ve bağırsak problemlerinde, ülserde, hazımsızlıkta, kolitte
  • Hemoroid,
  • Yüksek tansiyonda,
  • Ekzama ve alerjilerde, sivilcelerde, deri kalitesi iyileştirilmesinde, sedef hastalığında, çıban ve iltihaplarda,
  • Zona
  • Yanıklar ve güneş yanıklarında, küçük kesiklerde, kuru deri problemlerinde, böcek sokması, saç ve cilt kepeklenmesi, saç dökülmesi
  • Diyabetlerde,
  • Antivirütik, herpes ve uçuklarda
  • Kalp ve dolaşım bozukluklarında, yüksek tansiyonda,
  • Kolestrol,
  • Romatizmal hastalıklarda, eklem iltihaplanmasında, eklem ağrılarında ve kemik erimesinde,
  • Astım,
  • Gut,
  • Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonları ve diş eti problemlerinde,
  • Prostat,
  • Karaciğer iltihaplanması (Hepatit), Sirozda,
  • Bronşit,
  • Gut hastalığı,
  • Kanser tedavisi gören kişilerde,
Yukardaki rahatsızlıklarda yardımcı besin olarak kullanılır.Bu rahatsızlıklara faydalı olmasının sebebi, Bağışıklık sistemi ve epitel dokuyu güçlendirmesidir.
Kulanım önerisi
Aloe Vera'y sağlıklı bireyler günlük 30ml. kullanabilir. Sürekli; aynı saatlerde özellikle aç karnına kullanımla en büyük yararı sağlar.
Herhangi bir rahatsızlığa yardımcı besin olarak kullanımda miktarı 60ml ile başlayarak periyodik olarak artışlarla (5 günde bir) 240ml'e kadar çıkabilir.
Sıcak ve alkollü içeceklerle alınmamalıdır.
Bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullananlar, organ nakli olanların kullanmamaları gerekir
Bu bilgiler Aloe Vera'yı kullanan ve çeşitli hastalıklarına faydasını gören insanların beyanlarından, internet ve çeşitli kaynaklardan alınmıştır. Aloe Vera ilaç değildir. Sadece çok yararlı bitkisel bir besindir. Bu bilgiler herhangi bir tedavi, ilaç kürü tavsiyesi değildir
******************************************
Aloe verayla ilgili birkaç yazı

İşte Aloe Vera Gerçeği!..
Türkiye'de sarı sabır olarak bilinen aloe vera bitkisinin anavatanı Afrika. Kaktüse benzeyen ama zambakgiller familyasından olan aloe vera'nın 200'den fazla çeşidi var.


Şampuan, sabun ve diğer kozmetik ürünlerinin çoğunda bulunan aloe vera en son tuvalet kağıdına da girdi. Pek çok kişinin ne olduğu hakkında tam fikir sahibi olmadığı, ama aldığı ürünlerin içinde mutlaka aradığı aloe vera, bazılarının iddia ettiği gibi bir mucize mi, yoksa yalnızca kayganlaştırıcı özelliği olan bir bitki mi? Kozmetik ürünü alırken içinde mutlaka aloe vera aranmalı mı?

Türkiye'de sarı sabır olarak bilinen aloe vera bitkisinin anavatanı Afrika. Kaktüse benzeyen ama zambakgiller familyasından olan aloe vera'nın 200'den fazla çeşidi var.

Bitki yaklaşık dört yılda olgunlaşıyor. Olgunlaştıktan sonra yapraklarının özü, içindeki jelin ve dış kabuğundaki özsuyunun karışımı ile doğal bir bitki suyu haline dönüştürülüyor. Tarih boyunca uzun yıllar iyileştirici ve güzelleştirici etkisi nedeniyle kullanılan bitki, 1968 yılında Dr. Bill Coats'un oksitlenmenin zararlı etkilerinden koruyucu ‘‘stabilizasyon’’ formülünü geliştirmesiyle günlük kullanıma yasal olarak girdi.
BİRE BİR SATIŞ TEKNİĞİ ETKİLİ OLUYOR
Aloe vera bugün kullandığımız pek çok ürünün içeriğinde bulunuyor. İçinde aloe vera bulunan ürün daha çok satıyor. Ancak saf haldeki aloe vera genellikle birebir satış yapan firmalar tarafından satılıyor. Hatta bu firmaların dünyada ve Türkiye'de lobi faaliyetleri yürüttüğü ve pek çok ülkenin bu ekonomik lobilere karşı koyamadığı biliniyor.

Saf aloe vera ürünlere sahip olmak isteyenler bireysel distribütörleri bulmak durumunda. Ancak bu da sanıldığı kadar zor değil. Firmalar hemen hemen her gün distribütörlük ağlarını genişletmek için yüksek maaşlar vaat ettikleri ilanlar veriyorlar. Başvuranlar genellikle büyük salonlarda yapılan toplantılara katılıp, hem ürünleri tanıyorlar hem de distribütörlük şartlarını öğreniyorlar. Distribütörler satış yapmasalar bile üye yaptıkları kişilerin satışlarından pay alıyorlar.

MUCİZE OLARAK TANITILIYOR !!!dikkat!!!

Firmalar aloe vera'yı her derde deva bir mucize olarak tanıtıyorlar. İddiaya göre aloe vera, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, ağız ve boğaz hastalıklarını, bronşiti, zatürreeyi, vajina bölgesindeki miyomları, hemoroidi, prostatı, cilt ve böbrek hastalıklarını, kireçlenmeyi, damar tıkanıklığını, koliti, ülseri, astımı ve kanseri tedavi ediyor.

Ancak ABD Ulusal Kanser Enstitüsü ve FDA (Gıda ve İlaç Kurumu) aloe vera'nın ağızdan alınması halinde dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapıyor. Ağızdan alınarak kullanımında tedavi edici özelliği hakkında bilimsel hiçbir veri yok. Haricen kullanımında ise zararlı olmadığı biliniyor. Bitkinin tıbben kanıtlanmış tek etkisi kaydırıcı özelliği nedeniyle bağırsakları çalıştırması.

Aloe vera ürünlerini Türkiye'ye pazarlayan Forever Living Products Türkiye Genel Müdürü İlker İşmen, kısa süre önce Zaman Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, distribütörlerinden bazılarının aloe vera'yı bir mucize olarak anlatmasının firmaya da çok zarar verdiğini belirtti. İşmen, bitkinin yalnızca bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ancak kullanırken doktora danışılması gerektiğini söylüyor.
YAN ETKİSİ VAR MI? ..!!!!
Haricen kullanımda bilinen ciddi bir yan etkisi yok. Ancak kalp, böbrek ve karaciğer nakli gibi organ nakli geçirmiş olanların, hamilelerin ve iki yaşından küçük çocukların ağız yoluyla kullanmamaları gerekiyor. Uzun süreli kullanımda potasyum kaybına neden olabiliyor. Ağız yoluyla kullanımda kadınların regl dönemi kanamalarında artış olacağı ifade ediliyor. Polen alerjisi olan kişilerin ise ağız yoluyla veya haricen kullanımda çok dikkatli olmaları gerekiyor. Ağız yoluyla kullanımda ortaya çıkan bir diğer sorun ise doz belirlemesi. Aşırı dozda kullanım sorun yaratabiliyor.

Prof. Dr. Maksut Coşkun - Ankara Üniversitesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı
Tedavi ettiği bilimsel olarak kanıtlanmadı..!
Aloe vera'nın olumlu etkisi hakkında bir şey söyleyebilmek için bilimsel olarak incelemek gerekiyor. Bu etkilere sahip olabilir de olmayabilir de. Bazı araştırma merkezlerinin çalışmaları var ama finansmanları bazı firmalar tarafından sağlandığı için bu çalışmalar bize çok doyurucu gelmiyor. Bildiğimiz kadarıyla içinde toksik bir bileşim yok. Yan etki yapabileceğini düşündüğümüz bir maddeye de rastlamadık. Haricen kullanılabilir. Genellikle bir çözelti içinde kullanılması ve bu çözeltilerin seyreltik olması nedeniyle bir problem yaşanmıyor. Ancak dahili kullanımı konusunda elimizde henüz bir bilgi yok.

Simge Erdem Ünal - Senso Ürün Yöneticisi
Dünyada aloe vera'lı kağıt havluyu ilk biz ürettik
Tuvalet kağıdında aloe vera kullanmamızın nedeni cildi nemlendirmesi, onarması, yumuşatması ve bakterileri uzak tutması. Aloe vera yurtdışında çok ilgi çeken bir bitki. Tuvalet kağıtlarında da kullanılıyor. Biz de bu bitkinin kimyasalını yurtdışından temin ettik. Burada ürünleri teste tabi tuttuk ve olumlu sonuç aldık. Şu anda Türkiye'de ilk kez aloe vera'lı tuvalet kağıtlarını, dünyada ilk kez de aloe vera'lı kağıt havluyu üretiyoruz. Bizimle birlikte pek çok firma aloe vera'lı ürünlerin üretimine geçti. Türkiye'de henüz çok bilinmiyor ama tanıtıldığında çok ilgi görüyor.
Dr. Ender Saraç - Doğal Tıp Derneği Başkanı
Hiçbir bitkinin yararını abartmamak lazım...!! Aloe vera oldukça yararlı bir bitki ancak hiçbir bitkinin yararını abartmamak lazım. Aloe vera tek şifalı bitki değildir. Eskiden insanlar aloe vera'yı kesip içindeki jeli susuzluklarını gidermek için içerlermiş. İçeriğindeki vitaminler ve besin değeri de bu anlamda çok zengin. Mahatma Gandi'nin uzun süren oruç döneminde aloe vera içmesi bu bitkinin popülerleşmesinin nedenleri arasında. Tıbbi olarak kanıtlanmış etkisi bağırsakları çalıştırması. Uzun süreli kullanımlarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği iddia ediliyor. Yine cilt hastalıkları için de ağız yoluyla alınabilir. Ancak belirtmek isterim ki, tedavi edici nitelikleri konusunda elimizde kesin bir bilgi yok.
--------------------------------------------------------------------------------Kaynak:

http://www.gidaraporu.com/modules.php?name=News&file=article&sid=87





SARISABIR---ALOAVERA
“Vatanı Kuzeydoğu Afrika olan bu tür çok eski zamandan beri Akdeniz ülkelerinde ve Antalya (Demre) çevresinde yetiştirilmektedir. Yapraklarından elde edilen usare müshil olarak kullnılır.” (Prof. Dr. Turhan Baytop. Türkçe Bitki Adları Sözlüğü. ANKARA-1994)

Yukarıya aldığım bu ifade çok ciddi bir araştırma kitabından alıntılanmıştır. Yüz yıllardan beri şifalı bitkilerle uğraşan insanlarımız tarafından bilinen ve belli hastalıklar için kullanılan SARISABIR bitkisi, uluslar arası saadet zincirleri oluşturmada marifet sahibi üç kağıtçıların eline geçince, ALOAVERA ismi ile, çeşitli ülkelerdeki saf insanları aldatacak, her derde şifa olan mucizevî bir ilaç haline getirilmiş.

Bir şarlatanın evlere dağıttığı bir el ilanında, Türk Alfabesininin tamamına yakın harfleri ile başlayan tam 71 tane hastalığa iyi geldiğini yazmış. Bir diğeri sokaklarda dağıttığı el ilanında ise bakın ne yazıyor: "Yeni bir iş fırsatına açık mısınız? Haftada 500 Dolar kazanabileceğinizi düşünebiliyor musunuz?.......hemen bu gün arayın!”

FOREVER LIVING PRODUCTS firmasını bileniniz var mı? Bizim yüzyıllardır bildiğimiz SARISABIR onların eline geçince her derde deva mucizevî ilaç oluveriyor. Bizim açıkgöz vatandaşlarımız da hemen balıklama atlıyor ve örneklerini yurtdışında gördüğümüz saadet zincirine halka oluyor. Kraldan çok kralcılığa soyunarak, kendi vatandaşlarını bu işin içine sokuyorlar. Batı hayranlığı genlerine kadar işlemiş vatandaşlarımız da, bu mucizevî(!) ilaca sahip olabilmek için, sonunda hüsrana uğrasa da büyük paralar ödemeyi göze alıyor.

Biz SARISABIR(ALOAVERA) bitkisine karşı değiliz. Bilakis şifalı bitkilerle tedaviyi teşvik etme taraftarıyız. Bizim maksadımız, bu ilaç etrafında oynanan saadet zincirleri oyunlarına karşı toplumumuzu uyarmak,bu bitki etrafında, tamamen menfaat hesaplarına dayalı aşırı mubalagayı normal çizgisine getirmektir.

Dikkat edin, bu ürünleri serbest piyasada market ve eczane raflarında bulamazsınız. Ancak, saadet zincirinin bir üyesinde bulabilirsiniz.

Bu tür organizelerin başına doğru gidebildiğiniz taktirde de ekseriya bir İslam düşmanına, ya da bir Yahudi firmasına ulaşmak olağan olabilmektedir. Yukarıda ismini verdiğimiz firma , sırf Müslümanları kandırabilmek için, ABD’de tüm Müslümanlara hitab eden IFANSA gibi bir kuruluş dururken, Kaliforniya’da adı güya İslamic Society olan ve tanınmamış bir kuruluştan sertifika aldığını belirtiyor.

Ayrıca,normalde cok ucuza mal olabilecek bu maddelerin ithali için büyük dövizlerin ödenmesi, ya da zincir halkalarından birkaç tanesinin gümrük kapılarında oluşturulması ile, gümrük vergilerinden de tasarruf sağlanabilmesi söz konusu olabilir.

En önemlisi de, bu maddelerin muhafazası için, rengi için, kıvamı için, tadı için ,ekseriya dinen haram hükmünde katkı maddelerinin kullanılması büyük tehlike arzetmektedir.

Biz, bu ve buna benzer konuları ziyaretçilerimize anlatmaya devam edeceğiz. Ziyaretçilerimizden de isteğimiz, aynı görüşleri paylaşıyorlarsa bu uyarıları ve duyuruları çevrelerine ulaştırmaları, bizde yanlış buldukları bir husus varsa bizi ikaz etmeleridir.
kaynak:http://www.ziraatforum.com/index.php?option=com_fireboard&Itemid=27&func=view&id=225&catid=94

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top