7 Şubat 2014 Cuma

İrlanda Yosunu (Arenaria Verna)


Otsu yer örtücülerdir. Yosunu andıran küçük, koyu yaprakları vardır. Pek çok iklimde yetişebilen, bol güneşe toleranslı, uzun ömürlü ve dayanıklı bir türdür. Ufak, beyaz çiçekleri vardır ve yazın açarlar. Basamak taşlarının veya çim taşlarının arasını doldurmakta çok kullanışlıdırlar. İrlanda Yosunlarını küçük bahçelerde çimen yerine kullanabilirsiniz. Şark bahçelerinde ya da ağaçsı ortamlar da çok güzel vurgu yaparlar. Ülkemizde pek tanınmazlarsa da dış ülkelerde son derece popüler olmuş bitkilerdir.
Dikmek için düz ve küçük İrlanda Yosunu parçalarını keserek rutubetli toprağa 15cm. aralarla yerleştirin. Sonbahardan ilkbahara uzanan zaman aralığında dikmek en uygundur
Kışları ılık yerlerde bol güneş ve hafif gölge yerler uygunken; kışları sert geçen yerlerde suyunun çekilmesini önlemek için gölge yerler daha iyidir. Kökler yüzeyde olduğundan düzenli sulayın ve hafifçe gübreleyin. Kendi kendine tohumlanır ve dağınık bahçelerde otlanabilir. Salyangozlar problem olabilir.  Üretilmeleri tohum ve ayırmayla olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top