19 Kasım 2013 Salı

Hibisküs içeceği, Hibisküs Çayı...



Hibisküs, diğer adlarıyla Bamya Çiçeği, Afrika Bamyası veya Kara Bamya, her ne kadar isim olarak içeriğinde bamya kelimesini bulundursa da aslında aynı familyadan olması dışında hiçbir benzerliği yoktur. Esasen Nijer orijinli bir bitki olmasına rağmen aynı iklimi sağlayabilen ülkelerde de yetişir.


Gelelim Hibisküs’ün faydalarına… 
Mide ve bağırsak için son derece yararlı olan bu bitki özellikle emilim konusunda zayıf olan meyve asitlerine bağlı olarak hafif müshil etkisi yapar ve iştah açıcıdır. Nezle ve soğuk algınlığında duyulan ağrı gibi şikayetleri hafifletir ve balgam söktürücüdür. Yüksek tansiyonu düşürür, kalp çarpıntısını önler ve dolaşımı düzenler.
Bir kupa içine bir çay kaşığı Hibisküs konduktan sonra üzerine kaynar su ilave edilip isteğe göre 5-10 dakika demlendikten sonra içilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top