Menengiç Kahvesi
Menengiç, yabani aşılanmamış antepfıstığına verilen isimdir. Latincede pistacia terebinthus olarak anılan menengiç bazı yörelerde çitlembik, çıtlık, çitemik, çetene, bıttım gibi farklı isimlerle tanınmaktadır. Menengiç, ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır.Kahve severlerin kesinlikle tatması gereken farklı bir kahve türüdür Menengiç Kahvesi. Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgelerinin Dağlık ve Kırsal alanlarında ekimi yapılmadan yabani olarak yetişen Menengiç ağacından toplanan menengiç meyveleri, yıkandıktan sonra bir kaç gün güneş altında kurumaya bırakılır. Daha sonra menengiçler geniş bir tavada rengi koyu kahverengiye dönene kadar kavrulur. Kavurma işleminden sonra macun kıvamına gelene kadar ezilmesiyle menengiç kahvesi meydana gelir. Menengiç kahvesi yaparken, Türk kahvesi yapımında dikkat edilmesi gereken şeylere menengiç kahvesi yapımında da dikkat edilmesi gerekir. Menengiç Kahvesi kısık ateşte kendi halinde pişirilmelidir. Kahve yapılırken su yerine süt de koyulabilir. Bir fincan menengiç kahvesi kalori olarak yaklaşık 50 Kaloridir (Kcal/Kj). | |
İçerik : Kavrulmuş, öğütülmüş menengiç. | |
Hazırlanışı :
| |
MENENGİÇ KAHVESİNİN ÖZELLİKLERİ | |
kaynak:www.hepsidogal.com |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder