21 Nisan 2011 Perşembe

İncir yemenin en lezzetli yolları!

İncir yemenin en lezzetli yolları!


İncir minik taneciklerine pek çok sağlıklı özellik barındıran bir meyvedir. Kurutulmuş incir yıl boyunca marketlerde bulunabilir. Taze yenilen şekliyle ise yeşil incir diğer türlerden çok daha yararlıdır.


İncir özellikle kanı temizleyici etkisiyle bilinir. Kuru öksürük ve iltihap için de incir önerilmektedir. Ancak çok etkili bir meyve olduğu için ancak makul miktarlarda tüketilmelidir. Birkaç kuru inciri yatmadan önce yerseniz mideniz zararlı asitlerden de arındırılmış olacaktır.

İnciri nasıl tüketirsek neye iyi gelir?
1.    Süt içerisinde kaynatılmış inciri yer ve sütü içerseniz size güç verir ve kanı temizler.
2.    Süt içerisinde incir ve birkaç badem içini kaynatıp içine biraz şeker ekleyin. Bunu içtiğinizde midenize iyi gelecek ve harareti alacaktır.
3.    Kronik kabızlık çekenlerin her gün 2–3 tane incir kurusu yemeleri önerilmektedir.
4.    Suda kaynatılmış incir kurusu boğaz şişkinliğine ve iltihaba iyi gelmektedir.
5.    İştahsızlık yaşayanların yemeklerden 20 dakika önce birkaç tane kuru incir yemesi iştahlarını açacaktır.

Önemli noktalar

1. vitamin ve mineral açısından çok kuvvetli bir meyve olduğu için kişinin sindirim sistemi kapasitesine göre tüketmesi gerekir. Bu nedenle mide rahatsızlığı olanlar doktora danışmalıdır.
2. İncir diyabet hastalarına iyi gelir.
3. Taze olarak tüketiliyorsa incirin sütüne dikkat edilmelidir. ağız kenarlarında yaralara neden olmaması için yedikten sonra ağzınızı iyice yıkamanız gerekmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top