29 Mart 2011 Salı

Sık uygulanan gıda hileleri

Sık uygulanan gıda hileleri

Gıda üretiminde çok sık uygulanan gıda hilelerini sizin için yazdık.
1) Zeytinyağına pamuk yağı karıştırılıyor.
2) Küf tutmuş ve bayatlamış peynirler, eritilerek eritme peynir haline getiriliyor.
3) Ufalanmış peynir birleştirilip yeniden kalıp peynir yapılıyor.
4) Beyaz peynire kireç katılarak parlak beyaz olması sağlanıyor.
5) Yoğurdu daha katı hale getirmek için domuz ve büyük baş hayvanların ve derilerinden ve kemiklerinden elde edilen toz halindeki jelatin kullanılıyor. Halka bu yoğurt köy yoğurdu diye satılıyor.
6) Sütün öz yağı alınarak, katıyağ ile karıştırılıyor. Böylece, yağlı süt imajı veriliyor.
7) Tereyağına patates ve margarin karıştırılıyor.
8) Salam ve sosise tavuk derisi, bağırsağı ve taşlık karıştırılıyor.
9) Son kullanma tarihi geçmiş sucuklar, yeni yapılan sucukların içine karıştırılarak yeniden imal ediliyor.
10) Sucuğun içine çöpe atılması gereken akciğer parçaları konuluyor.
11) Sucuğun içine kırmızı et rengi vermesi için kiremit tozu, kan ve boya karıştırılıyor.
12) Bayat tavuklar çamaşır suyu ile beyazlatılarak piyasaya sunuluyor.
13) Dönerin içine tavuk sakatatı ve öğütülmüş tavuk bacağı katılıyor.
14) Leblebi tozuna tuz, fıstık tozuna ise bezelye ve boya karıştırılıyor.
15) Karabibere renk alması için kanserojen boya katılıyor.
16) Kırmızı bibere kiremit tozu karıştırılıyor.
17) Ekmeğe karbonat katılarak beyazlaştırılıyor.
18) Zeytinleri daha çabuk siyahlaştırmak için salamura sularına paslı metaller atılıyor veya kanserojen tekstil boyaları ile siyahlaştırlıyor.



Haberin Kaynağı:
 gidasayfasi.com teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top