Bitki çayı nasıl hazırlanmalıBitki çayları uygun şekilde hazırlandığında pek çok olumlu özelliği bulunuyor. Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsüz su kullanılmalı, kaynattıktan sonra 1-2 dakika dinlendirmek gerekiyor.
Bitki çayları uygun şekilde hazırlandığında pek çok olumlu özelliği bulunuyor. Bitki çayı hazırlarken özellikle taze kaynamış klorsüz su kullanılmalı, kaynattıktan sonra 1-2 dakika dinlendirmek gerekiyor.
Porselen bir demliğe önce çayını yapacağınız bitkiyi koymalı, üzerine gerekli miktarda su eklemelisiniz. Genellikle bir tatlı kaşığı kuru veya bir adet taze ot için dörtte bir litre su kullanmak yerinde olur. Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir. Kök bitkilerinden çay yapacağınız zaman (zencefil, havlıcan gibi) aynı miktarda su ve bitkiyi birlikte cezveye koyup kaynatma yoğunluğu ile çayınızı yapabilir.
Kadinca.net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder