19 Aralık 2010 Pazar

AHMET MARANKİ ÜZÜM ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI



Ülkemizde, tıpkı zeytin yaprağı gibi yıllardır kullanılmayan, şarap fabrikalarında suyu alınıp ziyan edilen, pekmez fabrikalarında suyu çıkarılıp atılan üzüm kabukları ve çekirdekleri artık değerlendiriliyor.

Kahvesi yapılarak, yemek ve pastalara ekleyerek, çörek ve ekmeklerde kullanılabilecek olan, kuvvetli bir antioksidan olarak vücudumuzdaki zararlı bileşenleri yok eden üzüm çekirdeği, aynı zamanda kanseri önleyici bir şifa kaynağı. Kalp krizi ve felç olasılığını azaltırken, çevre kirliliği sebebiyle nomal gıdalardan alamadığımız desteği bize sağlıyor.

Yaşlanma etkilerini geciktiren ve kırışıklıkları da engelleyen bu mucize bitki, Prof. Dr. Ahmet Maranki tarafından TRT 1' de Günbegün programında tanıtılıyor.

Programa telefon bağlantısıyla katılan, Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı, Prof.Dr. Gülendam Tümen tarafından üzüm ve üzüm çekirdeği hakkında bilgiler veriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top