Sayfalar

22 Mayıs 2011 Pazar

Roa +Plus Organik Sıvı Gübre - Roa Natura Mikrobiyal Gübre

Roa +Plus Organik Sıvı Gübre - Roa Natura Mikrobiyal Gübre 

ROA +Plus Organik Sıvı Gübrenin Özellikleri ve Bitki Gelişimi Üzerindeki Etkileri


ROA +Plus organik sıvı gübre, ROA9223 adlı faydalı mikroorganizmanın (Arthrobacter grubuna mensup bir bakteri türüdür), doğadan izole edilerek çoğaltılması ve şilempe, meyve suyu posası, üzüm posası gibi organik maddelerle fermantasyon işlemine tabi tutulması yöntemiyle üretilmektedir. 

Bu organik maddelerin faydalı mikroorganizma tarafından parçalanması sonucunda, elde edilen ROA +Plus Organik Sıvı Gübre,,

Organik azot ve potasyum bakımından oldukça zengindir. 
Parçalanma ürünü olarak, indol asetik asit gibi bitkiye yararlı bileşikler ve doğal antibiyotikler içerir.

Bu sayede bitkilerde köklenmeyi yüksek oranda artırır, yaprak yüzeylerini genişletir, meyve tutumunu yükseltir ve verim artışı sağlar. 

Ek olarak, organik içeriğinden ötürü topraktaki killi yapıyı gözenekli hale getirerek, toprağın su tutma kapasitesini artırır. Hava ve suyun toprak içindeki dolaşımını kolaylaştırır ve toprağa verilen her türlü besin maddesinin bitki tarafından kolayca alınmasını sağlar. 

Ayrıca yüksek pH oranı nedeniyle, çözünür formda olmayan bitki besin elementlerinin bitki tarafından alımını kolaylaştırır.


ROA Natura Mikrobiyal Gübrenin Bitki Gelişimi Üzerindeki Etkileri

ROA Natura'nın içeriğinde bulunan faydalı mikroorganizma Arthrobacter (ROA9223'ün), bitki gelişimi üzerinde çok önemli etkileri olduğu bilinmektedir. ROA Natura (Arthrobacter ROA9223), 

Salgıladığı proteolitik enzimler sayesinde biyolojik azot fiksasyonu yaparak atmosfer azotunun tespitini ve azotun bağlı bulunduğu amino-N formundan amonyağa indirgenmesini sağlar (Amonifikasyon). 

Toprakta bulunan besin maddelerinin bitki tarafından alınabilirliğini ve yarayışlılığını artırır, dönüşümlerini sağlar. 

Ürün içerisinde bulunan susam yağı, kekik yağı, şeker pancarı melası gibi organik yağ ve ekstraktların Arthrobacter bakterisi tarafından parçalanması sonucu oluşan bitkiye yararlı bileşikler (indol asetik asit gibi) ve doğal parçalanma ürünleri (gibberellin, auxin, sitokinin gibi), bitkilerde yaprak oluşumu ve köklenmeyi artırır, yaprak yüzeylerini genişletir. Böylece bitki daha iyi beslenerek, daha fazla özümseme yapar ve bu şekilde daha fazla çiçeklenme ve daha bol ve kaliteli ürün vermesi sağlanır.

Toprakta bulunan faydalı elementlerin iyon değerlerini indirgeyerek bitkinin alabileceği değerlere gelmesini sağlar. Böylece doğal koşullarda çözünemeyen besin kaynaklarının da çözünür hale gelmesi sağlanır. 

Yine Arthrobacter bakterisinin ürettiği doğal antibiyotikler ve diğer enzimler (kitinaz gibi) sayesinde, bitkinin doğal bağışıklık mekanizmalarının güçlenmesi ve gelişimini engelleyen veya verim kaybına yol açan patojen hastalık etmenlerinin baskılanması ve bitkinin bunlara karşı dayanıklılığının artması sağlanır. 

Olumsuz çevre koşullarına ve stres faktörlerine karşı bitkilerin mukavemetini artırır. 
Toprakta bulunan aromatik hidrokarbonlar ve klorlu organik bileşikler gibi kirlilik oluşturan organik atık ve kalıntıların parçalanmasını sağlayarak toprağı ve çevreyi korur. Ağır metal iyonlarını bağlayarak bitkilerce alınmasını engeller. Pestisitler gibi toksik etki yapan bileşiklerin bozunumunu sağlayarak kalıcı olumsuz etkilerini en aza indirger. 

Böylece bitkilerin sağlıklı yetişmesine büyük katkı sağlar, ürün dokusu sertleşir, aroması güçlenir ve satış sırasındaki raf ömrü uzar, kayıplar büyük ölçüde azalır.

Detaylı bilgi için http://www.roa-turkiye.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder