23 Ocak 2011 Pazar

EGE AKDENİZ BÖLGELERİNE ÖNERİLEN MEYVELER

EGE &AK DENİZ BÖLGELERİNE ÖNERİLEN
TROPİKAL ve EGZOTİK MEYVELER:
ÇEKİRDEKSİZ NAR:Mersin ilimiz ve ilçelerinde
üretimine yeni başlanılan bu nar çeşidini,dış ortamda ticari amaçla üretime değer bulmaktayım.


PAPAYA(Carika papaya):Kışın ısıtmalı sera ortamında üretimi önerilir.

BODUR PAPAYA(Dwarf papaya): Kışın ısıtmalı sera ortamında üretimi önerilir.

PİTAYA(Dragon fruit):Ejder meyvesi olarak ta anılan bu meyve Avrupa ülkelerinde
Çok tercih edilmektedir. Kışın ısıtmalı serada üretilmelidir.

LİÇİ(Litchi): Bölgemizde dış ortamda üretilmeye değer bir meyvedir.

MARUÇYA(Maracuja)Passion fruit:ANTALYA ilimizde dış ortamda üretilen bu meyve, Karadenizde de sara ve dış ortamda deneme üretimine alınmış olup,ağır kış şartlarına rağmen halen olumsuz etkilenmediği görülmüştür.

PİKAN CEVİZİ(Pecan) Carya illinoensis:ANTALYA ilimizde dış ortamda üretilen bu cevizin 25 in üzerinde
Çeşiti olduğu bilinmektedir.Meyvesi çok değerli olan bu çeşit in üretimi önerilir.

FEİJOA(Feijoa sellowiana):Bu bölgelerimizin yanı sıra Marmara ve Karadeniz bölgelerimizde de dış mekanda
Üretimi rahatlıkla yapılabilmektedir.

PAWPAW(Asimina triloba):Ülkemizde üretilebileceği yolunda bilgi edinilen bu harika meyveyi dış mekanda
denemeye değer bulmaktayım.(Tarafımdan tohum ithal edilerek deneme üretimi yapılmaktadır.)

TAMARİND:Güzel bir meyvesi olan bitkiyi dış ortamda öneririm.(tarafımdan deneme amaçlı üretimi yapılmaktadır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top