Sayfalar

16 Mart 2019 Cumartesi

ELMA SİRKESİ NASIL YAPILIR?



Hemen hemen herkesin evinde bulundurduğu malzemelerden bir tanesi de elma sirkesidir. Elma sirkesini hem besin hem de temizlik amaçlı olarak iki farklı şekilde kullanabiliriz. Öte yandan bazı vatandaşlar evde kendisi organik olarak hazırlamak isterler. Biz de sizlere yardımcı olabilmek için elma sirkesi nasıl yapılır sorusunun yanıtını bu başlık altında derledik. İşte elma sirkesi tarifi…

ELMA SİRKESİ NASIL YAPILIR?

Elma sirkesi yapabilmek için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılışının püf noktalarını sabah.com.tr'de bulabilirsiniz.
Malzemeler
2 adet elmanın kabuğu
750 ml temiz içme suyu ( 1 litreden biraz az )
Bir çay kaşığı şeker
Bir çay kaşığı tuz
1 lt'lik cam kavanoz
Yapılışı
Listede belirttiğimiz miktarda elmalarınızı hazırlayınız. Kabuklarını biraz kalınca soyarak kavanozun içine doldurunuz. Ardından su, şeker ve tuz ekleyerek kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Evinizde ışık almayacak bir yere bırakınız ve burada 10 gün boyunca bekletiniz.

DOĞAL ELMA SİRKESİ TARİFİ

Malzemeler
8-9 adet doğal elma
2 litre temiz su
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz ( kaya tuzu olursa daha iyi olur )
2 litrelik kavanoz veya bir kap
Yapılışı
Elmaların sap ve çekirdklerini ayıklayın ve güzelce doğrayarak temiz bir kap içerisine bırakınız. Üzerini hafif olarak geçecek kadar su ekleyin, diğer malzemeleri kavanozun içine koyun. Kap üzerine bir tülbent örtün. İlk günlerde her gün ve ileriki haftalarda ise haftada bir defa karıştırınız. İlk haftanın bitmesinin ardından kavanozun ardında küçük sirke sinekleri görmeye başlayacaksınız. Bu normal bir durumdur.Sirkenin oluşması için en az 2 ay beklemeniz gerekecektir. Sirke hazır hale geldiğinde içerisinde bir tabaka mantar küfü oluşabilir. Bu da yine normal bir durumdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder