Sayfalar

15 Kasım 2013 Cuma

Nane Yağının Faydası





Harici olarak uygulanan tıbbi nane yağı, migren şikayetlerine karşı azaltıcı etki sağlarken, artrit ve kas ağrılarını da geçirici özellik sağlar. Mentol, tıbbi nane yağının temel bileşenidir, uzmanlar yağının etkisinin çayına oranla daha farklı olduğunu belirtiyorlar. Bağırsak düz kaslarının kasılmasını azaltan bu nane yağı, irite bağırsak sendromuna (IBS) karşı da çok etkili olduğu da söyleniyor
Harici olarak uygulanan tıbbi nane yağı, migren şikayetlerine karşı azaltıcı etki sağlarken, artrit ve kas ağrılarını da geçirici özellik sağlar.
Mentol, tıbbi nane yağının temel bileşenidir, uzmanlar yağının etkisinin çayına oranla daha farklı olduğunu belirtiyorlar. Bağırsak düz kaslarının kasılmasını azaltan bu nane yağı, irite bağırsak sendromuna (IBS) karşı da çok etkili olduğu da söyleniyor. Buna karşılık nane yağının bağırsaklarda çözülerek etkili olabilmesi için özel kapsüller olarak verilmesi gerketiği uzmanlarca belirtiliyor. “İçinde nane yağı içeren kremlerin ağrılı bölgeye sürülmesi başta artrit olmak üzere Kas ve kemik hastalıklarında ağrılı olan bölgenin hafiflemesine yardımcı oluyor. Migren türündeki ağrıların azalmasında da nane yağının koklanması iyi geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder