Sayfalar

14 Ağustos 2011 Pazar

Doğal afrodizyak Yer Elması!


Doğal afrodizyak Yer Elması!


Yer elması adından da anlaşıldığı gibi patates gibi yer altında yetişir.İşte yer elmasının faydaları ve pişirme önerileri...

Yer elması, parlak sarı renkte çiçekler açar ve toprak altında yetişen yumruları olan bir sebzedir. Yer elması, özellikle A ve C vitaminleri açısından çok zengindir. Ayrıca kalsiyum, demir ve fosfor da ihtiva eder.

Yer elması özellikle cinsel gücü arttırıcı etkisiyle bilinir. İçerisinde bulunan mineraller de kansızlığa karşı önemli bir yardımcıdır. Emzirme dönemindeki annelerin sütünü arttıran yer elması kabızlığa da iyi gelir. İdrar söktürücü özelliğiyle böbrekleri temizler. Yer elması cildi güzelleştirir ve saçlara parlaklık katar.

Yer elmasının kökü zeytinyağlı bir şekilde yemeklerde kullanılır. Haşlayarak elde edilen suyu ile saçlar yıkandığında parlaklık kazandırır. Yer elması ezilerek lapa haline de getirilebilir. Elde edilen bu lapa şişliklerin üzerine konulduğunda faydası görülür.

Yer elması diyet yapanların da tercih ettiği bir sebzedir. Düşük kalorili ancak besin değerleri yüksek olduğu için zayıflatıcı etki gösterir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder