3 Mayıs 2011 Salı

Roka

Roka
Roka, Rokanın Faydaları - Yararları


Turpgiller familyasından; sapı tüylü, 40 cm kadar boyunda bir bitkidir. Çiçekleri sapın ucundadır. Rengi beyaza çalar, üzeri mor damarlıdır. Çok kokuludur. Yaprakları almaşık dizilişlidir.

- Sarılık: Roka salatası yenmeye devam edilir. Roka, Hindiba ile kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilir.
- İdrar söktürücü: Roka salatası yenmeye devam edilir. 
Roka kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
- Hazım: Roka salatası yemekleri hazmettirir.
- Karaciğer kuvvetlendirici: Roka ile hindiba salatası yenmeye devam edilir. Roka ile hindiba kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk içilmeye devam edilir.
- Yara izleri: Roka, az suda haşlanıp öz suyu ile yaralara sık sık pansuman yapılır.
- Tatlı nar elde etmek: Yabani roka kaynatılıp suyu eşki narın dibine dökülürse tatlı nar meyvesi elde edilir.
- Isıtıcı: Roka salatası yenir. Roka kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık içilir.
- Ferahlatıcı: Roka salatası yenir. Roka kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık içilir.
- Mafsal iltihabı: Roka, hindiba ile kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top