5 Mart 2011 Cumartesi

KIŞ ORTANCASI Bergenia spp.

KIŞ ORTANCASI Bergenia spp.
KIŞ ORTANCASI Bergenia 


Yaz boyu pembe, mavi ponponları andıran ortancalara doyamadıysanız, bahçenizi kış ortancasıyla tanıştırın. Eminiz, o da kalbinizi fethetmekte zorlanmayacak.

TOPRAK: Bitki toprak yönünden seçici değildir. Her türlü toprakta yetişebilir.

BAKIM: Ağaç altı ya da yürüme yollarını çerçevelemek için gruplar halinde dikebilirsiniz. Kesme çiçekçilikte de kullanılır. 3- 4 senede bir yerlerini yenilemek, köklerini ayırmak, bitkinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Su isteği bakımından kanaatkardır. Sıcak ve kurak havalarda daha fazla su verebilirsiniz. Serin havaları sever. Yılda bir kez standart sıvı gübresi vermeniz yeterlidir.

ÜRETİM:
 İlkbahar döneminde ya da yaz sonunda kökten ayırmayla ya da çelik alma yöntemiyle, yeni fideler üretebilirsiniz. İlkbaharda toprağı temizlerken yaprakları kesmeyin, sadece kurumuş olan çiçek ya da yaprakları elle kopartın. Bu uygulama bitkinin sağlığı için yeterlidir.

ÇİÇEKLER:
 Kasım sonu, şubat ayları arasında çiçeklenir. Salata ya da ıspanak yaprakları gibi yuvarlak uçlu, yaklaşık 30-45 santimetre büyüyebilen, her dem yeşil, dekoratif bir bitkidir. Yeşil yapraklar, kış aylarında uçlarına doğru morlaşır, grileşir. Dona ve soğuğa karşı dayanıklıdır. Yapraklarının ortasından uzayan sapların ucunda, kış ya da ilkbahar başlarında beyaz, pembe ya da kırmızı renkli çiçekler açar.

Fidanlıklardan fidesini 10-25 TL’ye satın alabilirsiniz.

http://www.evbahce.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top