Sayfalar

5 Mart 2011 Cumartesi

KANAYAN KALPLER Dicentra Spectabilis

KANAYAN KALPLER Dicentra Spectabilis

Çiçekleri her ne kadar kanayan bir kalbi andırsa da; kendisi yaz mevsiminin en renklileri arasındadır. Bahçenizde mutlaka ona bir yer açın.

TOPRAK: Organik maddece zengin topraklarda sağlıklı gelişim gösterir. Bunun için bol miktarda yaprak çürüntüsüne sahip topraklarda yetiştirin. Su geçirme kapasitesi yüksek olmalıdır. Toprak kuru kalmayacak şekilde düzenli sulama yapın.



BAKIM: Anavatanı Uzakdoğu, Kore olan ağlayan kalplerin tohumu, her sene ilkbahar döneminde biraz daha fazlalaşarak çıkar. En fazla 80 santimetreye kadar boylanır. Soğuk bölgelerde güneş ister; İstanbul gibi ılımlı ya da sıcak iklimli yerlerdeyse yarı gölgelik alanlarda yetiştirebilirsiniz. Yaz sıcakları karşısında hassastır. Sıcak iklimli bölgelerde bitkinizin sağlıklı olmasını istiyorsanız, yarı gölgede yetiştirmelisiniz.

ÜRETİM: Soğanlı bir bitkidir. Şakayık yapraklarına benzeyen yapraklara sahiptir. Tüm üst gövde yaz ortalarında çürüyüp yok olur. Yerinden sökmeyin. Bir sonraki sene ilkbahar aylarında tekrar narin çiçeklerini sergilemeye başlar. Üretimi oldukça kolaydır. İlkbaharda sürgünler çıkınca söküp köklerinden ayırın ve zaman kaybetmeden hemen dikin. Bir başka seçenek olarak yaz ortasında tohumlarını dikebilirsiniz.

ÇİÇEKLERİ: Çiçekleri aşkı temsil eden kalp motişerine benzer. Çiçeklerin alt ucunda damla gibi uzantısı olur. Bu yüzden sanki ağlıyor ya da kanıyor hissi verir. İnsanlar da bu bitkiye ‘kanayan kalpler’ ya da ‘ağlayan kalpler’ adını vermiştir. Çiçekli bordürlerde, gölge alanlarda özellikle yeşil yapraklıların arasında daha çok dikkat çeker. Pembe içinden çıkmış beyaz çiçeklerin, bir de bembeyaz olanları vardır.

Bir paket tohumunu yapı marketlerden 6 TL’ye satın alabilirsiniz.
http://www.evbahce.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder