7 Mart 2011 Pazartesi

Japon Peyzajı için fikirler…

Japon Peyzajı için fikirler…



Küçük, gölgeli bir bahçeyi canlandırmak mı istiyorsunuz? Bir Japon teması ile sakin bir dokunuş verebilirsiniz.
Bahçe peyzajında yeni bir kavram hayatımıza girdi. Denge ve karma… Bu yüzden yüzyıllardır Japon bahçelerinin gizemini keşfetmeye ne dersiniz? Biraz yaratıcılık, düşkünlük ve birkaç Doğu peyzajı fikirleri ile kendi bahçenizde dinlenebileceğiniz huzurlu bir alan oluşturabilirsiniz. İşte birkaç stil önerisi…
Japon elma bahçeleri


Japon bahçelerinin temelinde bitkiler, taşlar, su ve süsleme vardır. Düşünceli ve sakin bir Japon bahçesini bu şekilde temsil edebiliriz. Bu elementler eşiz bir aura elde etmenize yardımcı olacak.

Çakıllar

Çakıl çok yararlı bir zemin malzemesi. Japon bahçelerinde suyu temsil eden temel taşlardan biri. Böylece bahçede beyaz bir etki yaratabilir, çeşitli hareketlerle dalgaların etkisini yaratabilirsiniz.
Taş düzenlemeleri
Büyük taş kümeleri geleneksel Japon bahçesinin klasik imzalarındadır.Onlar dağları temsil etmek için kullanılırlar. Üç, beş veya yedi gibi tek sayılı gruplar şeklinde konumlanırlar.
Su havzaları

Japon çay törenleri için eve girmeden önce ellerinizi yıkamak için misafirlere özel yaptırılır. Klasik şekillerle oyulmuş içi boş kare bir merkezi vardır.
Taş fenerler

Taş fenerler her türlü hava koşulunda iyi bir aydınlatıcıdır. Hem mükemmel bir dekorasyon parçaları olurlar hem de iyi bir ışık kaynağıdırlar. Çeşitli stillerde fenerler bulmak mümkündür.
Taş parke

Daha önceki maddemizde de belirttiğimiz gibi çakıllar  bu bahçede parke görevi görürler. Gelişigüzel dağıtılmalıdır çakıllar.Özellikle bahçenizdeki yol bölümleri için güzel bir fikir olabilir.  Siyah ve beyaz çakıl taşları kullanabilirsiniz.
Bambu eskrim
Bambu güzelliği, gücü ve sadeliği temsil ediyor. Çit kenarların, avlu duvarına, yada bahçenizin her hangi bir bölümünde kullanmaya başlamalısınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top