Sayfalar

17 Mart 2011 Perşembe

Bahçede şömine keyfi

Bahçede şömine keyfi
Kim demiş şömineler sadece evlerin içini ısıtır diye? 
İşte size bahçede kış keyfini yaşatacak en güzel dış mekan şömineleri
Manzaralı oda
İç ve dış mekanlarda kullanılabilen ağır dokulu kumaş perdeler, bu yüksek tavanlı verandada kapı yerine kullanılıyor. Kenevir halı da burada düzenlenen samimi şömine başı yemekleri için sıcak bir ortam yaratıyor. Yüksek şömine, altında odun depolamak içinde yeterli alan sağlıyor.


Sonsuza kadar modern…
İşte milenyumun tipik bir örneği... Kabaca yontulmuş taş dokusu sade bir form ile birleşen ve neredeyse Neolitik dönem denizler taşıyan bir çukurda yakılan ateş etrafında modern ‘Adirondack’ sandalyeler toplanmış. Burada eskiden anlatılmış hikayelerin fısıltısını bile duyabilirsiniz!


Parlak beyaz
Arka planında her dem yeşillerin bulunduğu bu şömine, dikdörtgen formunu alaca renkli taşlarının canlı enerjisi ile buluşturmuş. Bu açık hava oturma mekanı derin koltuklar ve ışığı filtreleyerek evin mimarisini yumuşatan incecik beyaz tül perdelerle donatılm
Rustik etki
Verandanın rahatlık hissini korumak için, duvar ustaları bu şömineyi biraz dağınık gözükecek şekilde yapmışlar (taşları her ne kadar büyük bir özenle oturtsalar da). İri yarı kütük ve taşların birleşimi, geleneksel Adirondack stilini takip ediyor.
Yıllanmış metal
Paslanmış çeliğin verdiği patine etkisiyle bu cüsseli şömine, vintage tarzı mobilyalarla uyum sağlamış. Taş toplarının sakladığı gaz püskürtücülerde taş döşemelerin arasından çıkan çimlerle dengelenerek şömineye şık bir dokunuş katmış.,
Dış cephe sıvası
Kireç bazlı bir İtalyan sıvasıyla kaplanan bu ev, Amalfi sahillerindeki Akdeniz villalarını çağrıştırıyor. Teras, evin içindeki herhangi bir alan kadar rahat tarzda düzenlenmiş. Terra-cotta çatının renklerini yansıtan yumuşak çizgili kumaşlar da bunun ispatı.
Klasik vurgular
Böylesine resmi bir mekanın evin içinde olduğunu düşünebilirsiniz. Bunu size bir tek tik ağacından sandalyeler değil, özenli perdelerle çerçevelenmiş parıltılı yapraklarda düşündürecektir. Öbür şık dokunuşlar ise, yastıklar ve 19. yüzyıldan kalma toprak rengi İtalyan oyma işi.
Bir araya toplanmak
Basit şöminenin eğri büğrü taş işçiliği, bu dış mekan yemek odasının sade ve bir araya toplayıcılık hissi veren görüntüsüne katkıda bulunmuş. Mekandaki her eşyanın kendine özgü bir hikayesi var. Dokusal zenginlik, çakıl taşlarından oluşan mozaik çizgiler sayesinde, verandanın zemininde de devam ediyor.
Eski Dünya
Paris’teki bir bit pazarından bulunmuş İtalyan kireçtaşı şöminenin rafı, bu Avrupai mekanda bir odak noktası yaratıyor. Derin verandadaki kafesli ahşap tavan ve panel perdeler de aynı etkiyi veriyor. Bu aslında California’daki Como gölü civarının dekorasyon ruhu…
Büyüleyici salaşlık
Gelişi güzel bir şekilde istiflenmiş gibi görünen taşları ve dini tasvirleri olan taş yontmaları ile bu şömineyi biri ağaçların arasındaki bir ören yerinde tesadüfen bulmuş ve günümüze uyarlamış gibi duruyor.
Beton ormanı
Antik bir Yunan ütopyası olan ateş çukuruna göndermeler yapan bu beton halkanın yarattığı sessiz dramatik hava, San Fernando vadisinin manzarası ile yarışmıyor. Beton bank bu basitlik vurgusuna katkıda bulunuyor; yastıklar ise ona yumuşaklık katıyor.
Detaylardaki şıklık
Etrafında oturmak için ideal olan taş şömine, dekoratif eşyaların yerleştirildiği bir raf ve bir çift aplik, bu kütlesel yapıya sohbet için düzenlenen oturma bölümünde de yankılanan saygınlığı taşıyor.
House Beautiful

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder